Graffit Gallery Varna
Изложба живопис на художника Веселин Куртев

Галерия “Графит”

представя

„VOLUME“

08.06 – 24.06.2023г.

изложба живопис на ВЕСЕЛИН КУРТЕВ

Откриване | 08.06 (четвъртък) | 18:30 часа


Веселин Куртев споделя за картините си: „Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот. Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа!! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от “Твореца”!!!

Уважаеми любители на изкуството,

С голямо удоволствие Ви съобщаваме, че галерия „Графит“ има удоволствието да представи изложбата на художника Веселин Куртев. Под заглавие „VOLUME“.

Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби. Очакваме Ви на откриването на изложбата на 8-ми юни 2023 г., от 18:30 часа, в галерия „Графит“. Нека заедно се потопим в света на изкуството и да открием вдъхновение в „VOLUME“.

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат своите картини и много талантливи българи.

Завършил Художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 завършва специалност „Живопис“ във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет.

От 1989 до 2002 г. Веселин Куртев е работил в Националното училище за сценография в Пловдив. През 2002 г. той се мести в САЩ, където през 2006 г. открива Художествената галерия „Алфа“ в Ню Брънсуик, Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, сред които от България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

Очакваме Ви с нетърпение!

Коментарите са изключени.

Архив