Graffit Gallery Varna
„ЧЕРНО ВЪРХУ БЯЛО“ изложба графика на САШО АНАСТАСОВ

Галерия “Графит”

представя

„ЧЕРНО ВЪРХУ БЯЛО“

изложба графика на САШО АНАСТАСОВ

13 – 27.06.2023г.

ОТКРИВАНЕ 13.06 (вторник) – 18:30ч.

гр. Варна, бул. „Княз Борис I”65

Имаме изключителното удоволствие да ви съобщим, че Галерия „Графит“ представя изложба „ЧЕРНО ВЪРХУ БЯЛО“ – колекция от графични произведения на художника Сашо Анастасов. В периода от 13-ти до 27-ми юни 2023 година, това уникално събитие ще се проведе в град Варна, на булевард „Княз Борис I“ 65.

Изложбата „ЧЕРНО ВЪРХУ БЯЛО“ е създадена с много любов и вдъхновение от Сашо Анастасов. Той превръща черното и бялото в нещо повече от цветове – те стават израз на емоции, мисли и преживявания. Всяко произведение разказва своята история и привлича със своята уникалност и изразителност.

Искаме да ви поканим да се присъедините към нас на специалното откриване на изложбата, което ще се състои на 13-ти юни (вторник) от 18:30 часа. Това е момент, в който ще имате възможността да разгледате и впуснете в света на изкуството, представено от Сашо Анастасов.

Роден през 1957 г. в Ивайловгард. Завършва Художествена гимназия – Казанлък през 1976 г., а през 1986 г. графика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Работи в областта на графиката, живописта и фотографията.

Художник в Драматичен театър – Варна (1987-93 г.) и от 2006 г. в Държавен куклен театър – Варна. Автор и водещ от 2006 г. на предаването „Джаз енциклопедия” по БНР (Радио Варна).

След 1986 г. участва в редица международни изложби в Гданск, Москва, Мюнхен, Виена, Гьотеборг, Тайланд, Биенале на визуалните изкуства „Август в изкуството”, Варна и др.; над 80 международни графични изложби (Биенале на графиката, Варна, Международна изложба за графика, Истанбул и др.). Осъществява множество самостоятелни изложби и проекти, сред които „Джаз енциклопедия”, „Пещерите на сенките”, „Активен хоризонт”, „Като феникс”, „Летящи корени”.

Издадени книги: „Черната кутия”, „Пулсът на света”, „Активен хоризонт”.

Страхът е като бяло платно и е начало на всяко начало. И тръгват черни линии, търсейки какво се случва. Линиите се изсипват като дъжд, а после се взривяват и подреждат в дъга, наречена от всички цветна. Изплашеното черно се събира в точка, слагаща край в края на  белия лист.
Сашо Анастасов

Коментарите са изключени.

Архив