Graffit Gallery Varna
„ЕДЕН” – светлинна инсталация на форми от духано стъкло

Галерия “Графит”
представя
„ЕДЕН” – светлинна инсталация на форми от духано стъкло

Откриване | 18 юни (понеделник) | 18:30 часа

Изложбата „Еден – светлинна инсталация на форми от духано стъкло” на младата художничка Веселина Гекова е вдъхновена от библейската притча за изгонването на Адам и Ева от Рая. Символите на змията, светлината на пробуждането и градината на изобилието са претворени чрез стъклени пластики, аранжирани като светлинни инсталации. Творбите са създадени в ателието на НБУ, в стъкларската фабрика за духано стъкло в град Светла над Сазава – Чехия и в стъкларската фабрика в гр. Белослав, област Варна.
За себе си Веселина Гекова споделя: „Най-голямата ми страст е изкуството, пресъздадено чрез светлина, цвят и форма. Стъклото е материалът, който използвам най-често в артистичните си разработки поради неговата прозрачност и свойство да отразява и пречупва светлината. С изложбата Еден представям метафората за еволюцията на човешкото самосъзнание.”
Веселина Гекова е завършила бакалавърска програма „Пластични изкуства“ в Нов Български Университет. Специализирала е програма „Изящни изкуства” в Лондон.
Изложбата „Еден” се реализира по програма „Изкуства” на Фондация Св. Св. Константин и Елена с финансовата подкрепа на „Куадрант Бевъриджис” АД.
Експозицията може да бъде видяна от 18 до 30 юни 2018 от 10:00 до 19:00 ч.

Коментарите са изключени.

Архив