Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
GPS | Graffit Performance Series | medea, 13.10. и 20.10. / 19:00

medea
танцов спектакъл

13.10. (събота) | 19:00 – премиера
Билети – 10 лв., намален за учащи и пенсионери – 8 лв.

20.10. (събота) | 19:00
Билети – 10 лв.с промоция за учащи и пенсионери – двама с един билет

Драматургия, хореография и костюми – Мирослав Йорданов
Изпълнение – Мирослава Захова и Никола Борисов
Музика – Юрий Бонджуков
Осветление – Ралица Тонева
Асистент – Елена Димитрова

medea е част от дългосрочен проект на Мирослав Йорданов насочен към създаването на моноспектакли и камерни преставления в областта на съвременния танц. Като част от този проект са създадени танцовите спектакли: VOID; DUCTUS – ръководство за езда на мъртви конe; SLIT – Мишима и Св. Себастиан и Ecorche и други.
Спектаклите са представяни на международни фестивали като българските: Sofia Dance Week, Antistatic и Международен театрален фестивал „Варненско лято”, както и чуждестранните: Tanec Praha- Чехия, Balkan Dance Platform- Сърбия, Masdanza – Испания, и др.
Представленията не са обвързани само жанрово, те следват дългосрочна и развиваща се концепция, в центъра на която е поставено тялото, неговата цялост, социалния му и културен статут в съвременното общество.

medea се случва в опустошен свят населен с фантомни образи, фрагменти в който звучи ехото от мита. Свят на остатъци след изпепеляване. Тялото в този спектакъл се третира като радикализиран образ на кризата, изследва се динамиката му пробудена от програмираната му тленност в момента на неговото изчезване.
В търсене на различен тип усет към формата в пространството и движението в спектакъла е включен като изпълнител професионалист от друга артистична сфера- скулптура Никола Борисов. Спектакъла е дебют за танцьорката Мирослава Захова.

medea е съвместен проект на Kinesthetic Project, галерия „Графит“ и „Структура“ ЕООД

medea е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и се подкрепя от Община Варна чрез програмата за финансиране „Варна – територия на творчество”.

        

Коментарите са изключени.

Архив