Graffit Gallery Varna
VIPA 2016: Фотограф на годината, изложба, 25.07.-08.08.2017

Галерия „Графит“
представя

VIPA 2016: Фотограф на годината
Изложба с най-добрите фотографии от конкурса Voubs International Photography Awards 2016
25.07.-08.08 2017г.

Откриване | 25.07.2017г. | 18:00 часа

Съвременна фотография от цял свят ще гостува в галерия „Графит“. Изложбата ще представи победителите от конкурса Voubs International Photography Awards 2016, а специални гости за откриването ще бъдат директорът на конкурса Васко Василев и Фотографът на годината – Генчо Петков.

Експозицията ще бъде представена пред публика за първи път след бляскавата церемония по връчването на наградите на VIPA 2016 – един от най-мащабните фотографски онлайн конкурси в света. Наградният фонд на първото му издание е 41 000 евро и в него над 500 участника от десетки държави се представят пред аудитория от над 80 000 организатори, артисти и потребители от цял свят. Победителите са определени по максимално честен и прозрачен начин от алгоритъма на конкурсния хъб Voubs.com, който включва вота на престижно международно жури (фотографи с изключителен опит и признание от САЩ, Австралия, Русия, Израел, Португалия, Румъния, ЮАР, Бангладеш и България), вотa на публиката, популярността и интересa към всяка отделна фотография.

Във Варна ще видим победителите от първо до трето място в шестте категории на VIPA 2016. Ще се изкушим от „Сандвич с бекон“ на Михай Пенгиос (Румъния), взела първенството в категория „Храна“. Ще изгорим с изпепеляващия кадър „Пожарникари”, който носи победата в категория „Репортаж“ на Танвер Хасан Рохан (Бангладеш). А след това ще се потопим „В мрака“ на молитвата на възрастна монахиня – наградената в категория „Хора“ на Сандра Вентура (Португалия). В „Снимки от България“ безспорната звезда е емблематичният фар край Aхтопол, който вдъхновява авторите класирали се на първо (Веселин Атанасов със „Страж“) и трето място. След морския изгрев ще се издигнем „Високо в небето“ с ефирния танц на фасадата на небостъргач във фотографията-победител в категория „Мода“ на Мартин Кристинек от Словакия. И ще стигнем до величествената Hintze Hall на Националния исторически музей в Лондон, която вдъхновява Сара Калдуел да направи кадъра на първо място в категория „Архитектура“.

Разбира се, специално място в изложбата имат творбите на първия носител на титлата „Фотограф на годината“ на Voubs – Генчо Петков, избран с гласуване от десетки хиляди потребители от цял свят и получил почетната статуетка „Златен Voubs“ и премия от 5 000 евро. Той живее и работи във Велико Търново. Преподавател е по дигитална фотография във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методи“, артист на Световната федерация за фотографско изкуство (AFIAP) и съосновател на Асоциацията на рекламните фотографи в България. Негови творби са представяни в над 20 държави, между които Германия, Франция, Швейцария, Италия, САЩ, Мексико, Индия, Китай и Ливан.

VIPA 2016 се осъществява с подкрепата на МТЕЛ.

Партньори на VIPA 2016 са Асоциация на професионалните фотографи, Dnes.bg, Mikamagazine.com, iWoman.bg, Timeart.me, Stand.bg, Vijmag.bg, SofiaLive.bg, Fashioninside.bg, Vibes.bg, Trio.bg, Weekendclub.bg, Еmodno.com

Международният конкурс се организира от българския стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, близо 2 години развива общност от над 80 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика. Към този момент Voubs.com отчита по 350 регистрации на ден на потребители от 157 държави по света.

VIPA 2016 Winner Gancho Petkov - Bulgaria

VIPA 2016 Winner
Gancho Petkov – Bulgaria

Pictures from Bulgaria Category Veselin Atanasov - winner

Pictures from Bulgaria Category
Veselin Atanasov – winner

Food Category Mihail  Penghions -  Romania

Food Category
Mihail Penghions – Romania

People Category Sandra  Ventura-Portugal

People Category
Sandra Ventura-Portugal

Reportage  Md Tanveer  Hassan Rohan - Bangladesh

Reportage
Md Tanveer Hassan Rohan – Bangladesh

Fashion Category Marin  Krystynek-Slovakia

Fashion Category
Marin Krystynek-Slovakia

Architecture Category Sarah  Caldwell - New Zealand

Architecture Category
Sarah Caldwell – New Zealand

Коментарите са изключени.

Архив