Graffit Gallery Varna
Варна Фото Фест, изложби на Станислав Петера (Чехия), Дан Войтех (Чехия) и Любомир Сергеев (България), 26.06.- 12.07.

Галерия „Графит“ и Варна Фото Фест
представят
фотографските изложби

Човешки същества – Станислав Петера (Чехия)
4 Motion – Дан Войтех (Чехия)
To the Bone – Любомир Сергеев (България)

26.06. – 12.07.2015
Откриване | 26.06. | 18:30

„Човешки същества“
Станислав Петера (Чехия)

Изложбата на Станислав Петера с прозаичното име „Човешки същества“ представя един уникален, магичен свят, в който главни действащи лица са известни и неизвестни чешки персонажи, показани с ежедневните им занимания, но в имагинерна, приказна обстановка създадена от фантазията на автора.

За автора
Станислав Петера бързо се изкачва в йерархията на младите модни и рекламни фотографи в Чехия, създавайки си име на иновативен и креативен творец.
Негова запазена марка е създаването на магическа атмосфера чрез уникална обработка на кадрите и екзсклузивен стайлинг на сцените.
Негови фотографии са публикувани в най-добрите модни списания (Harper’s Bazaar, Elle, Dolce Vita).
По време на обучението си в Париж, Станислав трупа знания и умения от опита на най-добрите модни фотографи в света и в същото време усъвършенства стила си в обработка на фотографии за Vogue и редица международни марки.

Станислав Петера води лекции по Рекламна Фотография и Постпродукция в следните университети: UTB Zlín (2008), Charles University Prague (2009), University of Economics Prague (2012), University of West Bohemia (2014).


 

4 motion
Дан Войтех (Чехия)

Изложбата 4 motion се състои от четири различни творчески цикъла, обединени от темата „движение“.
Природата и човекът тук са изследвани чрез ролята на движението, пространството, светлината и времето до достигане на обективна промяна в състояние, емоция и форма.
Един наистина успешен, вдъхновяващ експеримент в търсене на нови фотографски естетически възприятия.

За автора
Дан Войтех е фотограф, фокусиран върху спортна фотография, портрети и рекламна фотография. Постоянно експериментира и търси нови гледни точки в спортната фотография.
Дан е е фотограф на Red Bull Photofiles от 2011 г.


To The Bone
Любомир Сергеев (България)

Изложбата е селекция от последните творби на автора, една част от които са комерсиални проекти, други – лични. Всички са обединени от идеята за движение, пространство или история. Всяка една фотография следва предварително замислена идея и разказ.
“To The Bone” или “До мозъка на костите” в превод на български е израз, който в случая изрязява отдадеността на автора към своите проекти и отделянето на внимание на всеки пиксел от дигиталната творба.

За автора
Любомир Сергеев е роден през 1978 г. в Търговище. Израства във Варна.

Често добавя концептуален авторски поглед към рекламната фотография, където се изявява най-активно. В персоналните му творби основно място заема афинитетът му към танца, спорта и движението като цяло. Редовно се ангажира със социални и благотворителни проекти.

Реализирал е изложби в Испания, Италия, Украйна, Лондон и Ню Йорк. Творбите му са показвани и в десетки галерии в множество български градове.

Редовно е лектор и организатор на уъркшопи в България и в страни като Испания, Белгия и Италия.

Печелил е множество родни и не по-малко международни конкурси. Сред по-значимите му отличия са най-престижната награда във фотографския свят – статуетката Виктория – Гран При на Trierenberg Super Circuit, Фотограф на годината в най-големия в света фотографски конкурс Oneeyeland, както и два златни и един сребърен медала от най-престижния европейски конкурс PX3 в категория реклама. Селектиран е в топ 200 на най-добрите дигитални фотографи в света от международно признатия Luerzer’s Archive.

 

Коментарите са изключени.

Архив