Graffit Gallery Varna
ДИСТАНЦИЯ, представление на MARRAFA vzw, 09.06. | 21:45

МТФ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“
ОСНОВНА ПРОГРАМА: МЕЖДУНАРОДНА СЕЛЕКЦИЯ

ДИСТАНЦИЯ
MARRAFA vzw – Брюксел, Белгия
9 юни, 21:45 – 22:35, Галерия „Графит”

идея / хореография Луис Марафа
автори / изпълнители Луис Марафа, Антонио Кабрита
координация Петра ван Гомпел
музика / осветление Луис Марафа
допълнителна музика Том Йорк
с подкрепата на GC De Markten / GC Nekkersdal / StairCase.studio BXL / O Espaço Do Tempo

„Хората са склонни да установяват дистанция между себе си и останалите души и неща. Това невидимо пространство определя „територията” на всеки човек и е от основните измерения на съвременното общество”, твърди културният изследовател Едуард Т. Хол. „Дистанция” на Луис Марафа и Антонио Кабрита е завладяващ съвременен танц за „територията“ на всеки. Колко е общоприетата дистанция и как точно може да се измери отдалечеността между двама души? Тя може да бъде милиметри, метри или пък цяла вечност. Дистанцията между хората се проявява както физически, така и емоционално. В този случай това са двама мъже. Преминаването на границите предизвиква реакции, диалог и емоции – парадоксални отношения, при които езикът на тялото постоянно се променя.
Роден в Германия, Луис Марафа израства в Евора, Португалия. Той завършва Танцовото училище в Лисабон. Премества се в Брюксел, където през 2012 г. съосновава танцовата компания „MARRAFA vzw”, както и танцовото студио „StairCase.studio”. Изявява се като хореограф, танцьор и филмов режисьор, вдъхновявайки се от заобикалящата го среда, непосредствените преживявания и различията между културите. Негови работи са отличавани на редица форуми за видео и танц, като „Дистанция” получава номинация за наградата за автори SPA Португалия в категорията за най-добра хореография през 2014 г.

Спектакълът е част от платформа “Aerowaves”, подкрепена от програма „Творческа Европа” и оперирана за България от Derida Dance Center.

distancia_2

distancia_1

Коментарите са изключени.

Архив