Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
Пътят, самостоятелна изложба на Георги Лечев, 12.11.-27.11.

В изложбата на известния български художник Георги Лечев „Пътят“ ще бъдат представени живописни творби, рисувани в последните 5-6 години от творческия му път. В едно интервю Лечев споделя: „За да се чувства една личност в равновесие, тя трябва да знае какво иска, да постига това, което иска, да обръща внимание на красивите неща, които се постигат много трудно и на които трябва непрекъснато да се робува. Не трябва да се обръща внимание на миналото, защото то е безвъзвратно изгубено, и не трябва да се живее с бъдещето, защото не се знае какво ще се случи и изключително много трябва да се радва на настоящето, каквото и да му носи то. Дори и да е лошо, то е част от пътя“. Именно заради това авторът е озаглавил своето представяне „Пътят“ като нещо извървяно и като нещо, което тепърва предстои да бъде извървяно. Художникът е широко отворен към приятелите си и към приятелите на неговото изкуство и именно на тях посвещава изложбите си като част от неговия път в живота и от неговия дълъг път в изкуството.

Критиката за Лечев

N.Y.ART
Астрактната живопис на Георги Лечев е ясен знак за неговият усет и разбиране  на основните принципи на продължаващото във времето красиво изкуство.
Дороти Роатц Маерс

L’lM PARTIAL
Лечев обича джаз и особено Майлс Дейвис. Той рисува с душата си копнежа и радостта, но той рисува и с цялото си тяло, с жестовете като удоволствие – удоволствието на пръстите при докосване на материята.
Сам Греф

Le QUATIDIEN JURASSIEN
След като рисуването е неговата песен, която извира от дълбочината на цялата му същност, това означава, че този човек е надарен с особена драматичност, с чудесни възможности да пресъздава изключителния си начин на изразяване.
Паскале Стокер

Коментарите са изключени.

Архив