Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
НОКТЮРНО – от прахта до сиянието, 07.06 / 18.00

Това е театрален проект за съединението между двама души. Какво става, когато искаме да спечелим нещо повече от любовта? Ако се блъснем един в друг, ще ни съдят ли? Как да разберем, света на дериватите? Кое да продадем, за да оцелеем? „Ноктюрно” задава тези въпроси в достъпно нетрадиционен, музикално динамичен вид.

„Мразя да оставам с мозъка си вечер. Настройвам очите да мигат със затихваща честота, докато не се затворят напълно и тогава от вътре всичко избухва. Фойерверки от сълзи. Бам бам бам. И се разпукват на голяма височина и светят. Ужасно красиво е, но пък се губят всички настройки. Веднъж след като ми гръмна любов трябваше наново да ме учат да ям с лъжица и да не си пикая в гащите … Абе, трудно се поддържа мозък.” (из представлението)  .

Екип
текст — ghostdog, Ирина и Огнян
актриса и режисьор — Ирина Дочева
актьор — Огнян Голев
бийт бокс — Александър Деянов (Skiller)
контрабас — Мария Илчева
хореограф — Ивайло Димитров
сценограф — Тони Кондев
костюмограф — Силвия Павлова
реклама и дизайн — Ивелина Анчева
звук – Александър Даниел

История на проект „Ноктюрно – от прахта до сиянието“

„Ноктюрно – от прахта до сиянието” е авторски проект на екипа на Сдружение „По действителен случай”. Подготовката и замислянето на проекта се раждат през пролетта на 2009, когато темата за съединението на двама души започва да вълнува авторите. Това дава началото на техните изследвания по темата.
Ноктюрното е класическа триделна музикална форма с бавно темпо, ускорена средна част и множество мелодични украшения. Името на тази музикална форма е избрано и за име на проекта поради сходства в структурата и ритъма на трите части на пиесата с тези на ноктюрното.
В първа част авторите на проекта изследват баналните, битовите страни във връзката на двама души, обикновените прашни проблеми съпътстващи всяка връзка. Втората част е посветена на хората-тресчици мятани насам натам от бурните води на неподвластни на тях събития – икономиката, политиката и др. Прахта и сиянието отразяват вижданията на авторите на пиесата за пътят към и след любовта минаващ през вътрешните и външни препятствия преди да стигне до съединението на двама души.
За този проект актьорите Ирина и Огнян са работили с двама музиканти и хореограф. Текстовете са написани специално за проекта от актьорите и “ghostdog”, в процес на изследване по темата. Текстът допълва музиката и сценичните движения.

Коментарите са изключени.

Архив