Graffit Gallery Varna
ПАВЕЛ МИТКОВ – изложба живопис

Галерия “Графит”
представя
ПАВЕЛ МИТКОВ
изложба живопис

Откриване | 9 август (петък) | 18:30 часа

Павел Митков е роден 1977 г. в София, България. Започва да се занимава с живопис през 1994 г., по време на основното си образoвание. Малко по късно завършва Landscape design. Митков израства бързо в областта на изкуството. Само за няколко години се превръща в най-продавания художник в България, а малко по-късно през 2007 г. престижно предаване на Дойче веле го нарича най-успешния художник в Европа. Международно признание получава още през 2004 г., когато църковното настоятелство на Храм-паметника „Ал. Невски“ поръчва и подарява картина от Митков на руския президент Владимир Путин, по време на неговата визита в България. Следват поредица от поръчки и престижни изложби. Картини на Митков получават и Папа Йоан Павел II, Белгийският крал Алберт II, Папа Бенедикт XVI, Вселенският патриарх Вaртоломей, Руският патриарх Кирил и много други известни имена по целия свят. Картините на Митков се превръщат в мерило за успех. Следват и много международни изложби в Европа, САЩ, и Русия. Художникът е носител на наградите:
• Laureate of the „Medal of the Franz Kafka;
• World Prize of Salvador Dali for Fine Arts by the Alliance Salvador Dalí International;
• Order of Lomonosov;
• Prize for Fine Arts of „Masarykova Academy“ Prague;
• Gold Medal, France 29th January 2009;
• Diploma of participation at the International Painting Camp „Bucovina – Past, Present, and Future“, Romania 2011;

Той активно участва в политическия, социалния и артистичен живот не само в България, но и на много места по света. Открива свои салони в Берлин, Германия, Карлови Вари, Чехия, Москва Русия, Верона (Италия), Вашингтон , Ню Йорк (САЩ), обича и често пътува на изток, Токио Япония, Владивосток, Русия и т. н. Картините на Митков носят послание за мир, доброта и хармония. Авторът до момента разделя творчеството си на три периода:
Преди 2000, от 2000-2012 и след 2012г.
Най-интересен е периодът след 2012 г., в който Павел Митков обръща внимание на две дати: 21.12.12 г. познат като края на света и 10.02.13г, настъпването на ерата на Водолея и новата китайска година. Според авторът това бе времето, в което света избра свой бъдещ 2000 годишен цикъл и доброто надделя. Винаги позитивен, зареден с огромна енергия Митков превръща последния си период в мисия на живота си. А именно, да не рисува просто картини, а да създава и влага в платната си огромна любов. Авторът вярва, че една картина може да промени живота на човек.

Коментарите са изключени.

Архив