Graffit Gallery Varna
Изложба на Иван Бахчеванов и Никола Станчев

Галерия “Графит”
представя изложба

Иван Бахчеванов (живопис) и Никола Станчев (скулптура)

Откриване | 19 юли (петък) | 18:30 часа

Иновативно съчетание от кинетична живопис и скулптура ще представят Иван Бахчеванов и Никола Станчев. Двамата автори имат няколко съвместни изложби, но пред варненската публика техните произведения ще бъдат показани за първи път.

Иван Бахчеванов, основателно наричан „маестрото“, е роден през 1952 год. в Бургас. Завършил е декоративно-монументална живопис в Художествената академия и работи в областта на живописта и монументалното изкуство.

Картините му могат да бъдат определени най-точно като кинетични, заради четирите различни сюжета и заглавия, разкриващи се при всяко завъртане на платното.

Творбите, които излизат от неговите ръце ни пренасят в един доста различен и цветен свят, в който митологичното и модерното са преплетени.

От 1986 год. Иван Бахчеванов е директор на градската Художествена галерия в Созопол.

Скулпторът Никола Станчев е автор на входния знак на Бургас, на пластичната композиция пред театъра, на паметника на поета Христо Фотев. Свързваме името му с мемориалната плоча на певеца Георги Минчев в Созопол, с пластиките пред община Бургас и на гаровия площад.

Роден в Добрич през 1943 год., Никола Станчев е завършил Художествената академия в София, със специалност монументална скулптура.

От 1971 година живее и твори в Бургас.

Коментарите са изключени.

Архив