Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
Жерав за Япония-послание за надежда 20.03/17 часа

ЖЕРАВ ЗА ЯПОНИЯ – послание за надежда
На 20 март от 17 до 18.30 часа 3inSpirit, Галерия Графит и сдружение ВИДЕОХОЛИКА ще ви дадат възможност да изразите своята съпричастност и да изпратите част от душата и надеждата си в Япония, защото там имат нужда от нея.

В Страната на изгряващото слънце историята на малкото момиченце Садако Сасаки от Хирошима, болно от левкемия в следствие на радиационното облъчване, е легенда, която разказва, че ако човек направи 1000 хартиени жерава-оригами, ще му се сбъдне съкровено желание и той ще се радва на дълъг и щастлив живот. В този труден за Япония и японците момент, те не желаят финансова помощ, а единствено морална подкрепа чрез техния символ на надеждата.
Вложете личното си послание за надежда във Вашия ЖЕРАВ ЗА ЯПОНИЯ!
Сгънете или донесете един от 1000-та хартиени жерава-оригами, които ще бъдат направени в този ден. Те ще бъдат изпратени като жест на съпричастност от всички нас в град Сапоро, провинция Хокайдо, на неправителствената организация, работеща в областта на културата S-AIR http://www.s-air.org/.
Серия от подобни акции се провеждат в София, Пловдив, Русе и Стара Загора.
Моля, желаещите да се включат в акцията, да си донесат хартия, отговаряща на техните разбирания за артистичност по цвят и дебелина. За това как да сгъвате тази хартия, инструкции и наставления ще получите от организаторите.

С ЖЕРАВ ЗА ЯПОНИЯ 3inSpirit ще закрие изложбата 3 Continents запечатала душевността на хора от Европа, Африка и Азия.
Още от съпричастността на запада към изтока, 3inSpirit ще представи със своя проект „Истанбул мост между Изтока и Запада”.
New Jazz , Etno и Sufi  музика от Турция,  ще бъде подрбрана и пускана от 3inSpirit през целият ден.
От 19 ч. ще бъде прожектиран филма “Crossing The Bridge – The Sound of Istanbul”
 на известния турски режисьор Fatih Akin, включен в официалната селекция на Филмновия фестивал в Кан през 2005 година, и спечелил награда на публиката на
Фестивала в Гент – Австрия през същата година.
Във филма участват световно известните турски музиканти Mercan Dede, BabaZula, Orient Expressions, Ceza, Aynur Dogan, Sezen Aksu и др.
От 21 ч. филмът без актьори и текст “Baraka”, превърнал се в класика за виждащите и усещащите, ще ви покаже светът, такъв, какъвто е – постоянно променящ се около нас, но за съжаление виждащ се само по времето на трагедии като тази в Япония днес.

Съ-организатори:
3inSpirit.com
сдружение ВИДЕОХОЛИКА www.videoholica.org

Коментарите са изключени.

Архив