Graffit Gallery Varna
КОШМАРТ, групова изложба / дигитални изкуства, 16-23.03.

„КОШМАРТ“ е художествен проект, разработен съвместно от Галерия Графит и студио Афект Медиа, който обединява 15 български съвременни артисти, работещи в сферата на графичния дизайн, дигиталните изкуства, фотографията, илюстрацията, инсталацията, стрийт и видео арт направленията. Общото в селекцията на авторите се търси не в разработваните теми, а в сходствата по отношение на акта на сътворяването им: как новите образи, позиции и събития се генерират в една среда, изпълнена с много други образи, позиции и събития. Новото в дигиталното изкуство не е в идеята за творба, а в новите възможности тази творба да се реализира.

Изложбата „КошмАРТ” е разработена като гъвкава платформа и включва около 100 работи на млади и утвърдени автори като Кокимото, Любомир Сергеев, Светлин Велинов, Петя Савова, Jo Cavalla.

Те търсят подкрепа и съавторство сред още по-широка от общност от градската. Многопосочността на селектираните творби дава възможност да се достигне до много и различни аудитории. Това изключва състоянията на изолираност на дигиталните артисти в една относително тясна локална среда. Напротив, тяхното изкуство се потребява така, както се създава – с личностен избор на тема, позиция или идея, сред хиляди графични образи и дигитални модели в едно общо културно пространство.

КошМАРТ КАТАЛОГ с художествена продукция >

 

КошМАРТ е в селекцията
на Sofia Design Week 2012


КОШМАРТИСТИ

Антония „Nitra“ Колева – В своите естетически търсения тя се обръща към тривиални ситуации и образи от ежедневието, определени аспекти от попкултурата, примесени с иконографски елемент на естетическо въздействие. В произведенията й се наблюдава стремеж за оформяне на своеобразна еклектика от изразни средства характерни за масовата култура преплетени с класически похвати.

Antonia NITRA Koleva Antonia NITRA Koleva

Вики Книш – Интердисциплинарен дизайнер и фотограф. Работи в различни области, експериментира с медии и материали, произвежда собствени продукти, работи и с корпоративни клиенти. През последната година подготви редица изложби в Европа и България, една от които е детската изложба „Картонен Град“ за Sofia Design Week.

Vicky Knish
Георги „Ferno“ Казаков – Фотограф и помощник на Любомир Сергеев. С отношение към иновативното, предизвикателното и нестандартното. Отличителни са уменията му да се фокусира върху настроението и излъчването на хората, да го създава и заснема с лекота.

Georgi Ferno Kazakov Georgi Ferno Kazakov
Иван Манолов – Графичен дизайнер с опит в различни области на дизайна – от корпоративна идентичност и уеб дизайн до илюстрация. Активно се интересува от  кспериментална типография,създаване на шрифтове и калиграфия. Стреми се да бъде универсален дизайнер, който винаги е на лов за нови идеи, оригинални решения и иновативни техники и приема всяко ново предизвикателство на дизайна.

Ivan ManolovIvan Manolov
Йозеф Зидаров – Професионален фотограф от 2004 г. – работи най-вече в сферата на модната, музикалната и комерсиалната рекламна фотография. Има участия в няколко международни изложби.

Jozef Zidarov Jozef Zidarov
Kokimoto – Утре може и да няма, но винаги ще има вчера, когато можеше да се сдобиеш с произведение на небезизвестния Кокимото, а повече информация за него можеш да намериш на: www.kaloyan-iliev-kokimoto.blogspot.com. Направи го още днес!

Kokimoto Kokimoto
Curly Handmade – Curly Handmade Art Studio е авторски проект на Мануела Згурафова (изработка и дизайн) и Светослав Станков (илюстрация и дизайн). Curly Handmade e работилница за ръчно изработени бижута и аксесоари, която създава и представя на широката публика шарени идеи, претворени в интересни, различни и уникални бижута.

Curly Handmade Curly Handmade
Любомир Сергеев – Фотограф, работохолик и перфекционист. Работи предимно рекламна, но и концептуална фотография. Снима и в България, и в чужбина. Има студио и във Варна, и в София. Владее силата на момента, но и силата на ретуша. Има вече доста изложби, но и таен материал за още много други.

Lyubomir Sergeev Lyubomir Sergeev
Mazzurski – Занимава се с графичен дизайн, фотография, арт техники и концепции. Обича да обича това, което обича – да рис(к)ува, да намира образите в думите и обратното, да естетизира човешките отношения или липсата им.

Mazzurski Mazzurski
Николай „Jo“ Миланов – Многострадален артист с интереси към всякакви модерни медии. Изключително опитен в областта на графичния дизайн, дигиталните изкуства и концептуалното им използване за проектите на основаното от него студио Affect Media. Отличителни в неговия почерк са чувството за хумор и сетивността му за абсурдите на ежедневието.
Петко Петков – И работата, и страстта му са свързани с фотографията и  графичния дизайн. Убеден е, че в това, което прави има смисъл, дори и само защото се забавлява, докато го прави. Фотографиите и принтовете му го доказват и навеждат на мисълта, че той е светла личност с тъмни очи.

Petko Petkov Petko Petkov
Петър „Pepi“ Иванов – Графичен дизайнер и илюстратор с търсения в различни посоки – теми, техники, стил. Ето защо композициите и колажите му могат да бъдат напълно изненадващи дори за онези, които познават работата му.

Petar Ivanov Petar Ivanov
Петя Савова – Интересува се и се занимава с дизайн, типография, илюстрация и анимация. Работи в сферата на графичния дизайн и анимацията. Артистичният й почерк се формира от досега с модата и впоследствие се развива заедно с интересите й по време на специализацията в Норвегия. Вече 6 години реализира свои проекти за сноуборд дизайн за германска спортна марка. Има експресивен индивидуален стил, който е толкова характерен за нея, колкото освободеността й.

Petya Savova Petya Savova
Светлин Велинов – Съвременен български художник, работещ в сферата на дигиталната илюстрация. Трикратен носител на първа награда от утвърдилия се фестивал за компютърни изкуства “Computer Space”. В момента – художник на свободна практика, като главно работи по проекти за компютърни и настолни игри,  концепт арт и илюстрация.

Svetlin Velinov
Светослав Станков – Артист с широки интереси в областта на дизайна и илюстрацията, на уличните визуални изкуства и музиката. В работата си като графичен дизайнер в рекламна агенция и най-вече в произведенията си често търси характерното, а открива позитивното.

Svetoslav Stankov Svetoslav Stankov

Коментарите са изключени.

Архив