Graffit Gallery Varna
„ДОКОСНИ МЕ“- абстрактна керамична скулптура и живопис на Наталия Валтер

Галерия “Графит”

представя

“ДОКОСНИ МЕ”

абстрактна керамична скулптура и живопис на Наталия Валтер

31.10 – 14.11.2023г.

ОТКРИВАНЕ 31.10 (вторник) – 18:30ч.

гр. Варна, бул. „Княз Борис I”65

Изложбата „Докосни ме!“

е покана към зрителя да влезе в пряк контакт с моето изкуство, да стане част от него.

С моите скулптури искам да покажа, че изкуството не е само това, което виждаме с очите си, но и преживяване, което можем да усетим върху кожата си. В края на краищата именно тактилните усещания допринасят за нашето дълбоко възприятие и себепознание.

С моите скулптури ви каня да се замислите, да забавите темпото и да се потопите в себе си.

Гладката повърхност и плавните линии на моите скулптури предлагат възможност да се включите в изкуството на докосването, което се превръща в мост към вашия вътрешен свят. Това не е просто произведение на изкуството, а инструмент за откриване на нови страни и аспекти от себе си, ключ за отключване на невидими нюанси и емоции.

Всяка от моите скулптури се превръща в символ на вашата индивидуалност, на способността ви да откривате себе си чрез практиката на тактилното възприятие.

Истинската стойност на моята работа се крие в способността ѝ да предизвиква дълбоки усещания и размисли, които ще обогатят живота ви и ще ви дадат нови хоризонти на разбиране.

Биография

Наталия е родена през 1980 г. – в малко градче в Сибир, Русия, получава две висши образования, включително юридическа диплома. След кариера в областта на правото Наталия се премества да живее в България през 2015 г.

Съдбата обаче решава да изпита силата ѝ и през 2018 г. Наталия губи зрението на едното си око и силно ограничава зрителния ъгъл на другото.

Изглежда, че това би трябвало да е тежко изпитание, но за Наталия то е началото на нов творчески път. Като дете тя наблюдавала как сляпата ѝ баба умело се справя с всички задачи в къщата. Поучена от този опит, Наталия започва да твори изкуство като начин да общува със света. Ръцете ѝ се превръщат в инструмент на творчеството.

През 2022 г. тя създава серия от скулптури, наречени „Мьобиус лента“, които се намират в частни колекции по целия свят. През 2023 г. тя започва да работи с керамика. Наталия внася уникална перспектива и личен опит в своите емоционални произведения на изкуството.

CV

Групови изложби:

Synergy Art Fair 2023, Маями, декември 2023

Свети Лука, Градска художествена галерия Варна, Варна, октомври 2023 г.

„Витамин Арт“, Радио Варна, Варна, май 2023 г.

Публикации:

БТА, Варна, 19.04.2023 г., https://www.bta.bg/bg/news/lik

Artistcloseup – Contemporary Art Magazine #10

Artiist Talk Magazine – september 2023, #27

https://www.artisttalkmagazine.com/issue-27/51

Частни колекции:

САЩ, Канада, Франция, Англия, Япония, Германия, Австрия, Гърция, Холандия, Италия, Монако.

Награди:

Грамота от община Варна.

Коментарите са изключени.

Архив