Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
Уъркшоп Герои на нашето време/медийни проекции

Всички снимки и работи от уъркшопа са качени във страницата наГалерия Графит във facebook.com/graffitgallery

Уъркшоп с Калоян Илиев – Кокимото, Ив Тошейн, Йово Панчев

ГЕРОИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ / МЕДИЙНИ ПРОЕКЦИИ

Уоркшопът съпътства изложбата Heroes of Today в галерия „Графит” – Варна

Съвременният образ на героя пречупва в себе си множеството реалности на информационното общество. Този образ е постиконичен и е плод на разнообразни процеси и превъплъщения, натрупвания и идентификации. Влиянието на масмедиите, светът около нас, образите в публичното пространство и нашето въображение и собствени представи се комбинират в пъстра методологична палитра, с която се генерират образи.

Уоркшопът цели чрез средствата на визуалните изкуства, колажът, фотографията и рециклирането на изображения да даде възможност за експерименти с образа на героя на днешното време в обречен, но колоритен опит той да бъде дефиниран.

Произведенията, създадени по време на уоркшопа ще бъдат заснети и ще станат основа за VJ битката същата вечер, където образите ще си взаимодействат в една динамична и съвременна композиция.

Всички желаещи да участват са поканени да носят материали като стари вестници и списания, спомени и лични тотеми, легенди и предания от родните си места, маркери, станиоли, опаковки, и най-вече идеи и богатото си въображение.

Водещите на уоркшопа са Ив Тошейн, прогресивен и безмилостен визуален артист базиран във Виена, Калоян Илиев – Кокимото – всепризнат специалист в поп арт-а и рециклирането на митове и Йово Панчев (A.K.A. Продан Марков) – самозван критик и теоретик, и преподавател в департамента по визуални изкуства в НБУ.

Коментарите са изключени.

Архив