Graffit Gallery Varna
ГАЛЕРИЯ “ГРАФИТ” ПРЕДСТАВЯ “НЕЩО ОБЩО…″ 07.11 – 19.11

Галерия “Графит”

и Община Варна

чрез проекта „Фестивал на изкуствата“

представя

“НЕЩО ОБЩО…″ сборна изложба на възпитаници на НУИ “Добри Христов“ Варна.

07.11 – 19.11

ОТКРИВАНЕ 07.11. – 19:00ч.

гр. Варна, ул. „Княз Борис I”65

Изложбата „НЕЩО ОБЩО“ представя творчеството на художници, активно и многостранно присъстващи в художествения живот на Варна и извън нея, които въпреки, че следват различни направления в изкуството са обединени от нещо общо в миналото си, а именно – тяхното обучение в НУИ “Добри Христов“ Варна.    Тогава, когато се създават и изграждат творческите критерии на бъдещото поколение художници. Тя ще е първата по рода си среща на варненската публика с тяхното енигматично изкуство, като своеобразна групадоказващо значимото им присъствие на съвременната арт  сцена.

Изложбата е и начин, местната културна общественост да отдаде заслуженото на техния принос. Не само като реверанс към тях, но и като пряко вдъхновение.

Темата е отправна точка за силни и впечатляващи търсения и решения. Тя е възможност за обединение различни творчески посоки, а експозицията ще е арена, на която се съвместяват и кореспондират различни визуални изкуства.

Изложбата е и опит за своеобразен диалог между различните възгледи, начини на изразявания, похвати и различен духовен тласък.  В нея може, хармонично да съжителстват абстрактно и фигуративно, експресивно и рационално. В този контекст темата е отворено пространство, в които авторите поместват своите мисли, емоции, преживявания, фантазии и мечти, но и оставят достатъчно място за зрителя и неговите собствени желания. Организаторите от „Галерия “Графит” и партньора им Община Варна чрез проекта „Фестивал на изкуствата“ желаят да  разширят тези пространства още повече и да провокират един различен поглед към изкуството на варненските художници.

Коментарите са изключени.

Архив