Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
1728 жерава-оригами ще отлетят към Япония
1728 жерава-оригами ще отлетят към Япония като послание на надежда от жителите и гостите на Варна 

 Вчера в акцията, организиранa от Галерия Графит, сдружение Видеохолика и 3inSpirit,  за изработка на японския символ на надеждата се включиха над 200 деца, ученици и възрастни, които в продължение на 5 часа усърдно сгъваха цветните квадратни листове, като жест на съпричастност към японския народ.  

Съпреживявайки трудната ситуация на своите приятели и близки, в инициативата се включи и Уши Сусу, гражданин на Токио, който от 2007 г. обикаля света и описва своите преживявания в своя блог http://ushisusu.blogspot.com/ .  

 Целта на акцията беше да се съберат 1000 жерава. Легендата разказва, че ако човек направи 1000 хартиени жерава-оригами, ще му се сбъдне съкровено желание и той ще се радва на дълъг и щастлив живот.  

Организаторите изказват своята благодарност към г-жа Ружа Дамянова, децата от Начално училище Св. Паисий Хилендарски” – Банско, XVI Основно училище в кв. Надежда, София, І Езикова гимназия – Варна, служителите на Почетното консулство на Република Германия и Франция във Варна, Българска национална телевизия и Програма Море, ТВ Черно море, Нова ТВ.  

       

 

Коментарите са изключени.

Архив