Graffit Gallery Varna
Леда и лебеда, танцов спектакъл, 30.11. | 19:00

Леда и лебеда

танцов спектакъл

 30.11. (събота) | 19:00 часа | премиера

Билети 8 лв. редовен | 5 лв. намален за ученици, студенти и пенсионери | в продажба 2 часа преди спектакъла

автор: Мирослав Йорданов

участват: Ангелина Гаврилова (солист на Държавен балет „Арабеск“) и Мирослава Захова

музика: Юрий Бонджуков

„Леда и лебеда“ се концентрира в изследването на ексцесивния заряд в класическия мит. Телата на изпълнителите са отдадени на представата за човек, като убежище на желанието, търсещo нови и неестествени свързвания и съучастия.

Мирослав Йорданов е художник и психолог по образование. Насочен е към създаването на моноспектакли и камерни представления в областта на съвременния танц. Като част от този проект са създадени танцовите спектакли: VOID; DUCTUS – ръководство за езда на мъртви конe; SLIT – Мишима и Св.  Себастиан, Ecorche и medea, чиято премиера отново бе във Варна през 2012 г.
Спектаклите са представяни на международни фестивали като българските: Sofia Dance Week, Antistatic и Международен театрален фестивал „Варненско лято”, както и чуждестранните: Tanec Praha- Чехия, Balkan Dance Platform-Сърбия, Masdanza – Испания, и др.
Представленията не са обвързани само жанрово, те следват дългосрочна и развиваща се концепция, в центъра на която е поставено тялото, неговата цялост, социалния му и културен статут в съвременното общество.

Продукция на Kinesthetic Project.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

Коментарите са изключени.

Архив