Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
Heroes Forever Finissage 03.03

Закриване на изложбата „Heroes of Today”
с акцията Heroes Forever – в търсене и картографиране на паметта

Покана за участие в акцията – „Герои – завинаги”
03.03/ 16.30 – 19.00 часа

Акцията се състои в емблематичен за националната памет ден. Трети март, деня на Освобождението на България винаги е бил повод за равносметка. От какво и за какво сме се освободили, от какво още трябва да се освободим. В другия край на страната, Яне Сандански казва: „Човек се ражда, за да се бори: Робът – за свобода, свободният – за съвършенство”. Интересно дали и как тук, в морската столица, борбата продължава?

Предлагаме ви да се включите в интерактивната мрежа на картографиране на локалната памет, заедно с Калоян Илиев – Кокимото – майстор на картинката и колажа и Йово Панчев – изпечен утопист, в опита да съберем на едно място онези спомени и митове на града, който искаме да останат завинаги. В „строежа” на този пост-модерен паметник ще включим вашите истории, изписани на ръка, снимки и рисунки на личните ви герои и легендарни локации, паметните ви маршрути или „рифове” в града. Паметникът – карта на града, затрупана с посланията и паметта на участващите в акцията ще бъде заснета и качена на сайт, където ще може да се трупат нови и нови пластове памет, както са се наслагвали слоевете почва и пясък върху останките от един древен живот преди нас.

Молим участниците да носят свои спомени и снимки, амулети и други фетиши на героизма и паметта. След заснемането, снимките и т.н. от колажа ще бъдат върнати на участниците.

тел. за информация 052 989 999

Коментарите са изключени.

Архив