Graffit Gallery Varna
ДНК на думите – мултимедиен пърформънс, 28.11. / 19:00

Мултимедийният пърформънс „ДНК на думите” е последният проект на Runabout project (www.runabout.eu) – платформа за комуникация и интеракция на художници и музиканти, създадена от художничката Албена Баева. Събитието участва в програмата на contempo.lab2 – уикенд за съвременно изкуство (www.contempolab.blogspot.com) и се осъществява с подкрепата на програмата „Изкуство в движение“ (www.artoffice.bg).
Изпълнение на поетични текстове на живо, комбинирано със запис и премодулиране на откъси от стихотворения, различни звуци и мелодии, изпълнявани на уникален стъклен бас. Разказва се една и съща история – за човека и неумолимия цикъл на времето. Импровизиции с момента и на момента, без заготовки и без предварителни записи.
Артистите знаят коя е историята, но не знаят начина, по който ще я разкажат този път. Просто следват думите и звуците.
Така създават инструмент за свирене на писалище и две стихосбирки – „ДНК” и „Иначе казано”на Иванка Могилска.
Runabout project участва във фестивали за пърформънс и дигитално изкуство като Sofia Underground Fest, (2009) „Малък сезон” на театър Сфумато, (2009, 2010, 2011) и Da-fest, (2009, 2010, 2011).

Входът струва символичните 3 лв.
Билетите се продават в Галерия Графит.
Местата са ограничени.

www.contempolab.blogspot.com
www.runabout.eu/bg/the-dna-of-words/
www.artoffice.bg

Био: Албена Баева
Албена Баева работи в сферата на интерактивния дизайн, експерименталното видео и пърформанса. През 2010 година тя се дипломира в магистърска програма. “Дигитални изкуства”, НХА, София.
Участвала е в международни програми за арт обмен в Чехия, Германия, Италия, Естония, в общи експозиции в Германия, Италия, Румъния и България, както и в редица национални и международни фестивали като City Hide Project 06 (Рим, Италия, 2006), Filmini Fest (София, България, 2008), Da-fest (София, България, 2009 и 2010), Sofia Underground Fest (София, България, 2009), Videoholika (Варна, България, 2010).
Виж нейния блог >

Био: Иванка Могилска
Иванка Могилска е писател. Има три издадени книги: „ Иначе казано“ – стихосбирка (изд. „Жанет 45”, 2010); „ДНК” – стихосбирка (изд. „Жанет 45”, 2004); „Места за загубване” – роман (изд. „Жанет 45”, 2007). Участва с приказки в арт акцията на художничката Албена Баева „Универсална среща”, както и в сборника към нея.
През 2008 година взима участие в срещата на Европейските романисти дебютанти по време на Международния панаир на книгата в Будапеща. Свои творби е чела в българския културен дом в Будапеща и в Печ, Унгария.
За стихосбирката си “ДНК” през 2004 година печели награда – издаване на книга – от конкурсана издателство „Жанет 45“ и Съюза на пловдивските писатели, а през 2005 получава наградата “Пегас” за поетичен дебют на конкурса „Южна пролет“.
Виж нейния блог >

Коментарите са изключени.

Архив