Graffit Gallery Varna
Kopfüber (Презглава), изложба фотографии на Дирк Брьомел, 16.09.-07.10.

Галерия Графит-Варна съвмвстно с Гьоте Институт България и с подкрепата на Община Варна и България Ер представят самостоятелната изложба на немския фотограф Дирк Брьомел – част от проекта „Вдишване-издишване – културната миграция днес” с куратор Надежда Джакова. Тя ще бъде открита на 16.09. от 19.30 часа и ще се излага до 07.10. на адрес бул. Княз Борис І 65 във Варна. В програмата на събитието е планиран и уъркшоп на 17.09. (събота) от 16 до 19 часа, ръководен от Брьомел, на който той ще представи най-новите си проекти, както и тънкости от своята работа.
Дирк Брьомел, р. 1968 г. в Бон-Бад Годесберг, Германия завършва Академията за изящни изкуства към университета „Йоханес Гутенберг” в Майнц, специалност фотография. Перфекционизмът при изпълнението на фотографиите му както и ясната концепция, която следват, бързо намират своите почитатели сред професионалистите и любителите на фотографското изкуство.
Брьомел работи от 2000 г. до днес върху серията Kopfüber – фотографии на различни видове морски и речни плавателни съдове, включително и на най-големия пътнически кораб „Куин Мери 2” и шлеп 22, превозващ съветската космическа совалка Буран до Technik MUSEUM SPEYER.
Най-често фотографът заема позиция на някой мост и прави многократни заснемания на преминаващ кораб. И въпреки голямото разстояние до неговия обект, това са фотографии, които впечатляват с детайла си. Обратно в ателието той обработва дигитално множеството фотографии, сглобява ги с прецизна точност, докато се получи желаното изображение. Така той създава фотография, достигаща до пределите на перфекционизма.
Носител е на Европейската награда за архитектурна фотография 2011 г.; наградата на Кодак за фотокалендар и др. Каталогът на Дирк Брьомел е номиниран за наградата на специализирана литература по фотография на Германия през 2011 г.

В изложбата ще бъдат показани 14 фотографии, сред които най-модерния кораб за речно плаване MS RheinEnergie и най-стария презокеанския лайнер Queen Elizabeth 2, който е превозил над 1 млн. пасажера и от 2008 г. е превърнат в петзвезден хотел в Дубай.

Програма
16.09. / 19.30 – Откриване на изложбата
17.09. / 16.00-19.00 Уъркшоп с Дирк Брьомел

Теми на уъркшопа:
1.Техника на заснемане и презентация на серията Kopfüber (Презглава).
2.Техника на заснемане и презентация на серията Villa Tugendhat.
3.Техника на експониране чрез Кристал Метал Бонд.
4.Професионално общуване с колекционери, куратори и галеристи.
5.Пазар и колекциониране на съвременна концептуална фотография.
Такса за участие: 30 лв. Макс. брой участници – до 15

За допълнителна информация и записване
Петра Димитрова
Мениджър
Галерия Графит
Моб. 088 855 63 93
petra@graffitgallery.com

Коментарите са изключени.

Архив