Graffit Gallery Varna
Graffit Gallery
Световно турне на Lapin във Варна, 02.09.-12.09.

След успешното представяне на изложбата по време на Sofia Design Week, Lapin World Tour #5 ще бъде показана и във Варна. Ръчноизработената статуя-заек (Lapin) е основната й тема. Тя вече се е превърнала в запазена марка на автора си mr clement и е позната в Европа и САЩ. Благодарение на популярността й са организирани пътуващи изложби в няколко града – Lapin World Tour #1 в Хонг Конг, Lapin World Tour #2 в Париж, Lapin World Tour #3 в Лондон, Lapin World Tour #4 в София.

mr clement прави чай, любов и изкуство. По принцип е от Хонг Конг, но от 2003 живее и работи в Лондон. Студиото му се нарича Lapin Factory Ltd. Естествено, “mr clement” е артистичен псевдоним, зад койтостои илюстратор и скулптор. Вдъхновение намира в популярната култура, комиксите, порното и класическата музика.

Изкуството на mr clement се опитва да смекчи традиционно високото изобразително изкуство, като го смесва с популярната суб-култура на Изтока и Запада. Простотата и чувството за хумор са съществени, според него и той смята, че са нужни на хората, за да могат те да се асоциират с произведенията му, да се „свържат” с тях и да ги разберат за себе си. “Простотата също така позволява на артистите да прескачат по-лесно културните граници,” казва той.

mr clement непрекъснато изследва нови платформи, чрез които да представя работите и експериментите си с рисуването и скулптурата в различни контексти.

Внимание! mr clement предпупреждава, че не е дизайнер на играчки.

(www.mrclement.com)

Коментарите са изключени.

Архив