Graffit Gallery Varna
ГАЛЕРИЯ “ГРАФИТ” ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА БОЯНА ГЕОРГИЕВА 01 – 14 АПРИЛ

Галерия “Графит”
представя
изложба живопис
на Бояна Георгиева

Откриване | 01 април (понеделник) | 19:00 часа

Бояна Георгиева е родена в град Елхово. Завършва Художествената гимназия в Казанлък, а по-късно ВТУ “Кирил и Методий” – специалност стенопис. Живее и работи в град Варна.Години наред преподава в паралелките със засилено обучение по изобразително изкуство. Работи в областта на живописта, главно пейзажи, портрети, натюрморти и др. Има участия в национални и регионални изложби на учители- художници. Нейни живописни творби са собственост на частни лица в редица страни.
Богатата палитра на художничката е в унисон с огромното цветово разнообразие в природата и конкретно в предложените натюрморти. Колоритното съчетание на предмети и цветя, живописните фонове и ярки контрасти правят тези творби особено експресивни и вълнуващи.
Морето като вечен и жизнеутвърждаващ символ, присъства в картините на художничката. Неговата осезаема близост се разкрива както образно, така и звуково, с богато цветово нюансиране. Тъмните силуети на лодките, вечните символи на романтика и свобода се превръщат в спомени, от които някога сме тръгвали, и при които накрая винаги се завръщаме.
Романтиката на красивата българска природа и старинна архитектура е уловена в редица платна от настоящата изложба. Силуетите на стари църкви се редуват с тесни, криволичещи улички в малки градчета и селца, запазили своята приказна атмосфера и горд дух.

Коментарите са изключени.

Архив