Graffit Gallery Varna
Галерия “Графит” представя „35 Години Заедно“- Колекция на Лора Маринова и Димитър Борисов

Галерия „ГРАФИТ“

представя

35 ГОДИНИ ЗАЕДНО

колекция на Лора Маринова и Димитър Борисов

от произведения на варненски художници

Ангел Атанасов, Анна Билимович, Анна Борисова-Емилова, Боян Боев, 

Валентин Петров, Васил Василев, Венцеслав Антонов, Веселин Костадинов, 

Веселин Начев, Владимир Иванов, Володя Вълчев, Георги Йорданов, 

Димитър Борисов, Кирил Янев, Лора Маринова, Марин Йорданов, Мария Чакърова, Петко Петков, Петър Янков, 

Светла Косева, Снежина Попгенчева, Явор Цанев и  Янко Маринов

гр. Варна, ул. „Княз Борис I”65

На 25 юли 2018 г. от 19.00 в експозиционнотопространство на Галерия „Графит“ ще се открие изложба, повод за която е 35-та годишнина от общия семеен и творчески път на Лора Маринова и Димитър Борисов. Изложбата съвпада и с 65-годишния юбилей на художничката.

Да представиш себе си в такъв вид обща изложба, в която всички произведения са семейна колекция, а авторите са  семейни приятели се изисква най-малкото смелост, защото заставаш очи в очи със себе си – своето изкуство и своята биография. В тази биография освен множеството реализирани изложби, успехи и награди се съдържа и образа на онези други, с които взаимно сте избрали да споделяте участта на битието.  В този смисъл това е изложба-жест на самоопределение. Всяко едно от представени в експозицията произведения е много лично, защото то принадлежи на житейския сюжет, свързващ Лора и Митко с варненска общност художници. Отделно това изложбата с увереност може да се атрибутира като представителна изложба на  групата художници от Варна – живописци, скулптори и графици.

Пред зрителя се открива една многопластова експозиция, в която са представени двадесет и трима автори от различни творчески поколения, с различни пластични търсения, теми, жанрове и сюжети.

Във времето на онлайн общуването изложбата е колкото лично, толкова и публично естетическо приключение. Експозицията може да бъде посетена до 6 август 2018 г.

Доротея Павлова

Коментарите са изключени.

Архив