Graffit Gallery Varna
GPS | Graffit Performance Series | ARTeFACT, 10.11. / 19:00

ARTeFACT
мултимедиен танцов пърформанс

10.11. (събота) | 19:00 – премиера
Билети – 10 лв., намален за учащи и пенсионери – 8 лв.

Идея и хореография: Живко Желязков
Визуална среда и интеракция: Албена Баева
Музика: Иван Шопов
Танц: Jung In Lee (Южна Корея)
Фотограф:
Продукционен мениджър: Атанас Маев

ARTeFACT е мултимедиен танцов пърформанс за унификацията на тяло и темперамент. Преодоляването на границите на една система и внедряването в друга, довежда до деструктивни промени в търсене на нова идентификация.
В спектакъла звукът и интеракцията между визуалната среда и танцьора правят възможно физическото преодоляване и фокусиране върху отделни етапи от действието и изграждане на различни гледни точки.

Derida Dance е компания, която реализира проекти в областта на съвременния танц с участието на български и чужди артисти. През 2009 компанията създава първия и единствен център за съвременен танц в София – Derida Dance Center. През 2011г. спектакъла ASA, копродукция на Дерида Денс и Списание Едно открива няколко международни фестивала между които и Sofia Dance Week.През 2012г. 12 от най-добрите участници в Korea Dance Festival получават стипендии за участие в една от продукциите на Derida Dance за 2012г.
Derida Dance и ще вземат участие в една от плануваните продукции за 2012г.

Живко Желязков завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, София. Специализира режисура за танцов театър и съвременна хореография в “Victorian College of the Arts”, Мелбърн, Австралия. Работи с балет „Арабеск” като гостуващ хореограф. Той е един от създателите на проекта за театъра на Fairplay Golf Hotel & Spa, Benalup (Cádiz), Испания. Съосновател и артистичен директор на компанията Derida Dance, както и на първия център за съвременен танц в България Derida Dance Centеr. Хореограф и режисьор на спектаклите: „Саумо”, “Riding The Wind”, “Hanky Pnky”, “Tango on Champs Elysees”, “Obsesión”, “Cielo Rojo”, “Train For Dreamland”, “Tripas de Corazón”, “Ojos Ciegos”, “Depuis La Jour”, “Viva Verdi”, “¾ Луна”, “Пространство и време”.
През август 2012 г. Живко е единственият хореограф от Европа, поканен да проведе уъркшоп в рамките на Корейския танцов фестивал (KDF). Малко по-късно получава предложение и от Central Europe Dance Theater за поставяне на соло спектакъл с техен танцьор, получил приз за най-добър танцьор на Унгария за 2012 г.

Албена Баева е художник. Завършва първият випуск на “Дигитални изкуства” в НХА. През 2011 година печели международните награди за съвременно изкуство “Есл” и “VIG”, номинирана е и за награда за съвременно изкуство “База”. Основател е на Runabout project. Участва в различни международни фестивали и групови изложби в Австрия, Германия, Италия, Румъния и България.

Иван Шопов
Продуктивният музикант Иван Шопов е известен под множество псевдоними.
Balkansky е Dubstep и IDM псевдонима му в денс музиката.
Появява се с издания за лейбъли като Кукер Музика, Z Audio, Wicky Lindows, Dubsaw, Ad Noiseam, Dub Monkey, Hollow Point, Subtrakt и Ohm Resistance, като дискографията му нараства с всяка седмица през последните години. С участията си по фестивали и клубове в Австралия, Мексико, Колумбия, Нова Зеландия и пътувайки почти всеки уикенд в Европа, талантливия млад изпълнител Balkansky е един от най-успелите имена на електронната музикална сцена. http://www.ivanshopov.com

Джънгин Лий е родена в Сеул, Южна Корея. Учи съвременен танц в Kyung-Hee University, Южна Корея, където получава бакалавърска и магистърска степен. Работи с танцовия театър на Сеул, както и за множество международни танцови проекти. Занимава се с хореография и преподавателска дейност. През 2008 г. печели втора награда на конкурса Tokyo Nakano Dance. Между 2009 и 2010 г. живее и работи в Берлин. През 2011 г. Джънгин Лии е поканена и разботи за компанията Derida Dance.

Спектакълът е реализиран с финасовата подкрепа на Община Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019г.

Коментарите са изключени.

Архив